VSI GOVORIJO!

           

Tako je! Vsi govorijo, ali vsaj mislijo, da govorijo o Ljubezni, a v resnici o njej MOLČIJO.

Kamorkoli se ozreš se piše, oglašuje, ponuja, cveti … Ljubezen. Skoraj vsaka pesem, filmi, tisk, reklame … govorijo v imenu Ljubezni. Povsod priporočila za ustvarjanje »idealne« Ljubezni in možna sredstva za njeno »povečanje« …

A ravnotežja, razumevanja in pravega znanja o Ljubezni NI!

*

Od kod mi to vedenje? Seveda iz svojih lastnih izkušenj in izkušenj vseh, ki so na neki način svojo zgodbo delili z menoj.

O Ljubezni sem tudi sama spisala dve knjigi in pišem še naprej …

Za seboj imam tudi nekaj predstavitev svojih knjig in spoznanj, ki sem jih ob tem pridobila.

Kaj bi izmed teh, na svojevrsten način pridobljenih izkušenj, želela pravzaprav poudariti?

V resnici si ljudje o Ljubezni ne želijo govoriti. Še več! Ko sem jih izzvala s primeri, vprašanji ali s tem, da sem predstavila svojo izkušnjo, so se »zaklenili«. Postali nedostopni, vsevedni ali celo zaničljivi do besede, ki ji pravimo »Ljubezen«.

Seveda, to dela strah v nas. Strah, da nas bo kdo spregledal, da ne stojimo na trdnih temeljih, da nosimo številne bolečine, trpljenje in bolezni, ki izhajajo iz nas prav zaradi Ljubezni.

Ne! Malokdo nas je o življenju v Ljubezni podučil na “pravi” način. Večinoma smo prevzeli splošno sprejete družbene vzorce, zapovedi vere in institucijo zakonske zveze.

Vse to in še več, je zakoreninjeno v našem umu, v katerem preprosto ni prostora za »pravo Ljubezen«, kaj šele »svobodno ljubezen«!

Seveda ne obstaja en in edini odgovor za »odrešitev« vseh naših zmot in prepričanj.

Seveda je ta »zalogaj« delo, ki se nikoli ne konča. 

A, če človek začne vsaj razmišljati, da morda »naše« želje sploh niso naše, temveč so rezultat vpliva določenih doktrin ali nazora in z njimi povezanih manipulacij, je že ustvarjen začetek ali posejano seme za »nov« pogled.
Naša edinstvenost nas ne more in ne sme strpati v neki »oblak prahu« ali serijskega enoumja.

Vse lastne izkušnje, kot tudi izkušnje, pridobljene med pogovori z drugimi ljudmi, bom stkala v obliko »seminarjev« ali predstavitev na povsem drugačen način. Z enim samim namenom: deliti Ljubezen, kajti samo Ljubezen dela čudeže!

Na VSE drugo pozabite! Ni »ozdravitve« brez Ljubezni.

Kot sem zapisala v Predgovoru svoje 1. knjige VZHOD SONCA – PONOVNO SIMONCA:

Vedno, ampak čisto vedno se potolažite ob misli: 

Ljubezen razume ljubezen. 
Ljubezen rodi ljubezen. 
Ljubezen se hrani z ljubeznijo.

Simona Babič