2. TANTRA – uvodni nasveti

Glede na odzive bralcev na objavo TANTRA – le kaj bi to lahko bilo?, najprej ponavljam naslednje:

»O tej temi ali veščini bom tu in tam, po občutku in lastnem vzgibu začela z objavami …«

Kar pomeni, da je to za enkrat tudi VSE, kar imam namen javno deliti. Čeprav obstaja možnost, da bom kdaj pa kdaj, komu tudi kaj odgovorila. 

*
Če vas resnično zanima, kako me je pot, po kateri hodim danes, na koncu pripeljala v stik s tantro, si lahko za začetek preberete moji knjigi po času nastanka:

VZHOD SONCA – PONOVNO SIMONCA (2015)

Seveda moje pisanje ne bo obstalo pri dveh izdanih knjigah. Hodim naprej, proti novim dogodivščinam, ki ponovno niso običajne in bodo ob »pravem« času zagledale luč sveta v pisani besedi.

*
Zatorej …
Če vas zanima raziskovanje spolnosti, povečanje spolnih moči in veščin, vam priporočam v branje dela avtorja Mantak Chia, kot so:

Alkimija spolne moči
Orgazem brez meja

Če pa vas resnično zanima svet tantre, pa bo za uvod primerno branje:

OSHO: Tantra duhovnost in seks
Swami Satyananda Saraswati: Kundalini tantra

Za tiste, ki pa bi se v tantro radi še malo bolj poglobili, priporočam v branje naslednji knjigi (žal literature v slovenskem jeziku še ni):

Adrian P. Kezele: Sadašiva tantra (hrvaški jezik)
Sir John Woodroffe: Introduction to Tantra Sastra (angleški jezik)


Kakorkoli že boste razumeli naslednji stavek, ne morem mimo te bežne misli, da izkrivljenost in popačenost tega sveta, človeka oddaljuje od njega samega. 

Tantra je ena izmed možnih in najhitrejših poti do popolne svobode telesa in duha, a pasti na tej poti je toliko, da jo večina opusti, še preden sploh naredi prvi korak.

Prvi, a odločilni korak za pot v pravo smer.

(se nadaljuje)

Pisarka Simona